U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Projecten

            Hart Handig Klusbedrijf 

voor mensen die een beetje extra hulp kunnen gebruiken

Aan het roer van Hart Handig Klusbedrijf sta ik, Peter Popken man van hart en handen. Dingen maken leerde ik al vroeg door naar mijn opa en buurmannen te kijken. Tijdens middelbare school had ik al een bijbaantje als klusser bij een beeldend kunstenaar. Ik stopte mijn studie aan de universiteit om met mijn handen te gaan werken. Na wat omzwervingen (o.a. als zeilinstructeur), volgde ik een vakopleiding tot lasser/constructiebankwerker (smid). Ruim 20 jaar ben ik in de metaal werkzaam geweest.  Daarnaast ben ik altijd bezig geweest met woningen opknappen en verbouwen. 

In mijn leven verloor ik een aantal belangrijke personen op nare wijze. Hulp van lotgenoten gaf me steun, maar ook het werken met mijn handen gaf me energie. Later gaf mijn hart me in mijn eigen ervaringen en mijn vaktechnische handigheid in te gaan zetten voor mensen die wel wat praktische hulp en een steuntje konden gebruiken.

Vervolgens heb ik ervaring opgedaan door met jongeren op achterstand te werken, bij de Experimentele Werkplaats in Amsterdam. Daarna werkte ik bij Home service van de Regenboog groep in Amsterdam. Ik begeleide groepjes mensen met psychiatrische problematiek tijdens het klussen in huis of tuin van andere mensen met een psychische kwetsbaarheid.Vaak knapten we hele woningen op. De deelnemers ervoeren dit als een hele fijne dagbesteding en klanten waren blij met een fris huis.

In 2016 is van hieruit Hart Handig Klusbedrijf ontstaan.

Naast mijn klusbedrijf geef ik als vrijwilliger steun bij verlies, bij het rouw café in Heemstede en bij Humanitas in de Zaanstreek. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?